. Онлайн Copernicus Hackathon Sofia 2020 ще се проведе на 24-26

...
. Онлайн Copernicus Hackathon Sofia 2020 ще се проведе на 24-26
Коментари Харесай

СОФИЯ ТЕХ ПАРК Е СЪОРГАНИЗАТОР НА ОНЛАЙН COPERNICUS HACKATHON SOFIA 2020

. Онлайн Copernicus Hackathon Sofia 2020 ще се организира на 24-26 април като тематиката е Space Hacking of COVID-19. Събитието е част от огромната интернационална Седмица на Космоса и се провежда от Офиса за трансфер на аеро-космически технологии “РИСК-СПЕЙС-ТРАНСФЕР “ (RST-TTO), член на мрежата на Copernicus Relay.

София Тех Парк е съорганизатор на онлайн хакатона, който в началото се планираше да се организира онлайн в научно-технологичния парк. За страдание пандемията COVID-19 потвърди значимостта на проучванията и новите технологии в спешни обстановки. Затова упоритостта на уредниците е без значение от компликациите и необикновената конюнктура да дадат техния принос към превъзмогването на рецесията като „ хакнат COVID-19 посредством галактически технологии “. Целта на хакатона ще бъде посредством знанията и уменията на българските експерти в региона на осведомителните технологии, физиката, математиката, науките за земята и други да допринесат посредством създаване на нови хрумвания, артикули или услуги, фокусирани в главните посоки на програмата „ Коперник “.

София Тех Парк се включва в организирането на онлайн събитието като ще обезпечи цифрови решения за оптимално взаимоотношение с аудиторията и участниците. За всички тях ще има избран специфичен видео канал с голям брой интерактивни благоприятни условия, посредством който ще се координира работата от уредниците на събитието. Експерти от научно-технологичния парк ще се включат в Хакатона и като ментори на тимове. София Тех Парк ще има собствен представител и в журито, което ще прави оценка концепциите и плановете.

Към избраните в началото провокации към тимовете са добавени и три тематики, свързани с въздействието на пандемията и потреблението на технологиите за наблюдения на Земята:

– планове и разработки, спомагащи да се вземат верни и осведомени решения за безвредни, постоянни и устойчиви градски центрове;– Мониторинг на смяната в замърсяването на въздуха по време на епидемията COVID19 благодарение на SENTINEL 5.

– планове и разработки, които целят по-доброто ръководство на речните басейни, на бреговата зона на Черно море, опазването на околната среда и биоразнообразието, ръководството на риска, устойчивото развиване на техните запаси и др.;

– Оценка на качеството на водите (основни биологични параметри) на р. Дунав и Черно море по време епидемията COVID19, благодарение на SENTINEL 2&3.

– планове и разработки, свързани с възстановяване на достъпността, прозрачността и успеваемостта на публичните услуги и даването на по-добри електронни услуги за жителите в области като осведоменост и оценка на обстановката, районно обмисляне и мониторинг на ресурсите. Данните за наблюдаване на Земята и логаритмите за изкуствен интелект могат да бъдат употребявани за създаване на специфичен програмен продукт, който поддържа автоматизирана и полуавтоматична интерпретация на региони, наранени от естествени бедствия и повреди.;

– Използването на сателитна информация (SENTINEL) за оценка на географското разпространяването на COVID19 посредством логаритми за изкуствен интелект в народен и световен мащаб.

Предвидени са и забавни награди за спечелилите в Хакатона. Победителят класиран преди всичко ще получи едногодишно образование в Copernicus Accelerator. Освен тази огромна премия ще бъдат връчени и спомагателни оценки, обезпечени от спонсорите на събитието, като посещаване в Европейската галактическа организация, абонамент за прилагане на облачни услуги посредством центровете за обработка на сателитни данни DIAS, както и поощрителни предметни и парични награди.

Онлайн Хакатонът ще се състои през платформите Slack и Zoom.

На 15 април ще се състои осведомителна сесия на събитието. Лекторите ще проведат онлайн видеоконференция (webinar), на която евентуалните участници ще имат опция да получат спомагателна информация за идните цели и задания на програмата Copernicus, достъпа до данните на спътниците Sentinel.

Скъпи другари, каним Ви да се включите интензивно във виртуалния Copernicus Hackathon Sofia 2020.

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР